Wie ben ik

Als psycholoog/cognitief-gedragstherapeut ben ik inmiddels jarenlang werkzaam binnen de GGZ.

Toen ik begin 2017 begon aan mijn opleiding tot systeemtherapeut, ben ik op pelgrimage gegaan in Lapland; een training persoonlijk leiderschap van SAMI-training.

Hier werd voor mij de brug gelegd tussen mijn werk als psycholoog en het coachwerk. Daarnaast werd voor mij duidelijk wat ik wil in mijn werk; individuen, gezinnen en teams begeleiden, die een ontwikkelstap willen maken. Mijn missie is dan ook:

“het hoogst mogelijke potentieel halen uit de ander”.

Ik leerde naar mezelf en de ander kijken met heel mijn zijn (hoofd, hart en buik) waar eerder mijn hoofd oververtegenwoordigd was. Ik ben geinspireerd geraakt door het SAMI-concept, waarin er altijd vanuit vier verschillende niveau’s gewerkt wordt; mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel. Een proces van reflectie en actie. Een proces van therapie en coaching in één. Tijdens mijn opleidingen (tot SAMI-begeleider en nu tot systeemtherapeut) heb ik dit proces zelf meerdere malen doorlopen. Ik heb gewerkt (en nog steeds) aan mijn handige en minder handige patronen.

Er zit zoveel meer in ons dan we denken, maar soms zit het wat verstopt of zit er een blokkade voor, door de gebeurtenissen die we in het leven hebben meegemaakt. Het begeleiden van de zoektocht naar deze belemmerende patronen en het herkennen, zichtbaar- en losmaken hiervan, zodat talent de ruimte krijgt, vind ik heel gaaf.

 

Mijn werk kenmerkt zich door een empathische, transparante, soms confronterende, maar altijd liefdevolle wijze, waarbij ik mezelf ten doel stel naar boven te laten komen, wat er naar boven moet komen.

Wennie Roestenberg

Psycholoog/cognitief-gedragstherapeut
SAMI-begeleider/coach
Systeemtherapeut i.o

Ik ben lid van:

- SAMI-training

- Nederlandse Vereniging voor Relatie- en gezinstherapie (NVRG)

- Vereniging voor gedrags- en cognitieve therapieën (VGCT)

- Geregistreerd bij het SKJ. (nr. 130004708)

Wijnstraat 161a, 3311 BV Dordrecht

Tel: 0618803037