top of page

Wie ben ik

_MG_9174.jpg

Als psycholoog/cognitief-gedragstherapeut ben ik inmiddels jarenlang werkzaam binnen de GGZ. De grote invloed van de context op een kind, met name het gezin, wekte mijn interesse in het meer systemisch werken. In 2017 ben ik daarom gestart met de opleiding tot systeemtherapeut. In dezelfde periode leerde ik SAMI-training kennen, waar ik een training persoonlijk leiderschap volgde. Mijn missie werd duidelijk;

Een setting creëren waarin: er beweging kan ontstaan binnen een systeem (individu, gezin) waardoor mensen inzichten krijgen; er ruimte is om moeilijkheden aan te kijken en/of op te ruimen (patronen, dynamieken,  gebeurtenissen);  er ruimte ontstaat om krachten te ontdekken of te herpakken en er gezegd kan worden, wat er gezegd dient te worden. Het maakt mij blij als een persoon of gezin in beweging komt en verder kan "stromen". 

Tijdens mijn opleidingen heb ik zelf meerdere malen het proces doorlopen van reflectie en actie. Ik heb gewerkt (en nog steeds) aan mijn handige en minder handige patronen.

Persoonlijke kernwaarden

- Samen (samenwerken, door-met-van elkaar leren)

- Betrokken

- OntWikkelen (nieuwe dingen leren, verwonderen, van binnenuit groeien)

- Balans

 

Mijn werk kenmerkt zich door een empathische, transparante, soms confronterende, maar altijd liefdevolle wijze.

Wennie Roestenberg

Psycholoog/cognitief-gedragstherapeut
Systeemtherapeut i.o

Coach

Ik ben lid van:

- Nederlandse Vereniging voor Relatie- en gezinstherapie (NVRG)

- Vereniging voor gedrags- en cognitieve therapieën (VGCT)

- Geregistreerd bij het SKJ. (nr. 130004708)

bottom of page